Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brukselki w migdałach"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 163
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 163
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Składniki
Brukselki, jeśli trzeba, oczyszczam z wierzchnich listków, wycinam twarde środki. Główki gotuję w osolonej wodzie do miękkości, odcedzam.
Na patelni rozpuszczam 3 łyżki masła, dodaję obrany, posiekany czosnek. Wrzucam brukselki, oprószam pieprzem. Podsmażam ok. 3 min. Przekładam do salaterki.
Na patelni rozpuszczam resztę masła, rumienię na nim bułkę tartą. Polewam tym brukselki. Płatki migdałowe prażę na patelni, od razu posypuję nimi brukselki, podaję.
Porcja zawiera ok. 320 kcal
Porcja kosztuje ok. 2 zł
ok. 40 min
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Tina