Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brukselka z boczkiem w sosie"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 14
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 14
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Brukselkę obierz, umyj i posyp solą. Ugotuj w garnku na parze.
Na patelni podsmaż pokrojony w plastry boczek. Na tym samym tłuszczu zeszklij później posiekaną papryczkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
W rondelku podgrzej ocet i rozpuść w nim cukier.
Rozłóż na talerzu brukselkę z boczkiem i warzywami. Polej winnym sosem.
Czas: 45 min. 1 porcja = 330 kcal.Źródło: Kurier TV