Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brukselka pod pierzynką"
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9823
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 109
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 518
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 52
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9823
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 109
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 518
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 52
Składniki
Brukselkę obgotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Cebulę obrać, posiekać. Podsmażyć na oliwie.
Dodać mięso, podsmażyć, zalać pomidorami wraz z zalewą, doprawić na ostro.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, obsypać bułką. Rozłożyć mięso, połowę sera, brukselki. Zalać jajkami rozkłóconymi ze śmietaną, resztą sera, solą, pieprzem i muszkatem. Zapiekać 40 min w 180oC.
Z mielonego możesz zrobić klopsy. Podsmaż je na oliwie, dodaj pomidory, podduś, przełóż do formy, dodaj brukselki i sos.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium