Brownie z migdałami

Brownie z migdałami
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Bardzo łatwe i szybkie ciasto o mega czekoladowym smaku. Przepyszne :)

Składniki

  • 100 g ciemnej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 150 g masła
  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 4 garście płatków migdałowych

Przygotowanie

  1. Czekolady i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia.
    Całe jajka ubijam z cukrem na gęstą, puszystą pianę. Do ubitych jajek wlewam powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, cały czas miksuję. Na koniec dodaję mąkę i płatki migdałów i delikatnie mieszam ciasto łopatką.
    Ciasto wylewam do blaszki (25 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13 minut.
    Brownie jest pyszne i na ciepło i na zimno.
    Smacznego

Komentarze do przepisu (16)

Nevermore 31 lipca
Fajne ciacho z tym dodatkiem migdałów :) Takie w sam raz kilka kawałków do ręki i wymarsz na ... działkę, by... Czytaj całość »
Fajne ciacho z tym dodatkiem migdałów :) Takie w sam raz kilka kawałków do ręki i wymarsz na ... działkę, by trochę poszaleć ;p
ElMar 01 sierpnia
Wygląda bardzo smakowicie:)
KulinarnaChwila 03 sierpnia
Apetycznie wygląda:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 100 g ciemnej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 150 g masła
  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 4 garście płatków migdałowych
Składniki