Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciacho zdrowe, absolutnie bezglutenowe (bez ani grama mąki!) i bardzo wilgotne... niczym oryginalne amerykańskie brownie. :) Zapraszam do wypróbowania!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 40
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 134
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 133
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 377
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 40
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 134
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 133
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 377
Składniki
Suchą kaszę jaglaną uprażyć w garnku z grubym dnem do momentu, aż zacznie ładnie pachnieć. Wlać mleko ze szczyptą soli, przemieszać. Gotować na małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie płyn. Odstawić do wystudzenia. Obie czekolady rozpuścić (w kąpieli wodnej lub mikrofalówce) i dokładnie zblendować z kaszą. W misie rozmiksować ze sobą pozostałe składniki dodając stopniowo zblendowaną kaszę. Formę o wymiarach 20x30 wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto, a wierzch posypać posiekanymi orzechami. Piec przez ok. 30-40 minut w temperaturze 180 stopni C. Wyjąć, wystudzić.