Brownie z fasoli i bananów

Brownie z fasoli i bananów
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Smaczne i zdrowie brownie z fasoli i bananów to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego czekoladowego ciasta. Koniecznie wypróbuj ten przepis i podziel się z nami swoimi wrażeniami! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 4 jajka
  • 2 banany
  • 5 łyżek kakao
  • 100 gramów oleju
  • 100 gramów cukru
  • łyżeczka sody oczyszczonej

Przygotowanie

  1. • Fasole odcedzamy na sitku, przemywamy wodą i odsączamy
    • Fasole miksujemy wraz z obranymi bananami na gładką masę
    • Do misy z kremem fasolowym dodajemy kakao oraz sodę oczyszczoną, całość mieszamy szpatułką
    • Do osobnej misy wbijamy jajka, dodajemy cukier oraz olej, ubijamy przez kilka minut do uzyskania puszystej masy

  2. • Krem fasolowy mieszamy dokładnie z masą jajeczną
    • Ciasto wylewamy do formy wysmarowanej tłuszczem
    • Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 27 sierpnia
Super przepis :)
Składniki
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 4 jajka
  • 2 banany
  • 5 łyżek kakao
  • 100 gramów oleju
  • 100 gramów cukru
  • łyżeczka sody oczyszczonej
Składniki