Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oczarujesz z pewnością swoich gości tym ciastem.
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22722
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 5044
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22722
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 5044
Składniki
MASA DYNIOWA Składniki: -Miąższ z dyni - 1 szklanka -Jajka - 2 szt -Cynamon - 3 łyżeczki -Cukier - 0,5 szklanki -Serek mascarpone - 250 g Sposób przygotowania: Serek mascarpone utrzeć z cukrem, dodać miąższ z dyni, jajka i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać.
MASA CZEKOLADOWA. Składniki: -Mąka - 3/4 szklanki -Kakao - 3 łyżki -Czekolada gorzka - 170 g -Masło - 120 g -Cukier - 2/3 szklanki -Jajka - 4 szt -Wanilia esencja - 1 łyżeczka Sposób przygotowania: Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej - przestudzić. Dodać cukier i esencję waniliową wymieszać. Wbijać po jednym jajku, cały czas mieszając. Następnie dodać mąkę i kakao.
Formę o wymiarach 25X30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do formy 3/4 masy czekoladowej, następnie całą masę dyniową i pozostałą część masy czekoladowej. Piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni przez około 25 minut.