Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i sycący zamiennik klasycznego Brownie. Bazą jest kasza jaglana i mnóstwo wiórków kokosowych.
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5182
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 71
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5182
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 71
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy. Do ugotowanej dodajemy olej i słodzik/cukier, dokładnie mieszamy łyżką.
Do mleka dodajemy kakao, mieszamy do połączenia składników.
Kaszę przekładamy do melaksera, dolewamy mleko z kakao i miksujemy do dokładnego połączenia. Następnie dodajemy resztę składników i wszystko miksujemy.
Masę przekładamy do blaszki (u mnie sylikonowa kwadratowa 25x25 cm) i pieczemy 40 min 180 stopni.
Olej rozpuszczamy dodajemy kakao, wodę, słodzik i mieszamy dokładnie do połączenia składników i gładkości polewy. Studzimy i polewamy nasze brownie. Posypujemy wiórkami kokosowymi i orzechami, wstawiamy do lodówki (ciasto musi być ostudzone!).