Brownie

Brownie
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Baaaaaaaaardzo czekoladowe! :-)

Składniki

Przygotowanie

  1. Margarynę i połamaną czekoladę roztopić na jednolitą masę nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą.

  2. Białka ubić, następnie dodać cukier - dalej ubijać, po chwili dodać żółtka i ubijać jeszcze około 5 minut, dodać przestudzoną masę czekoladową następnie mąkę i kakao. Wszystko dokładnie delikatnie wymieszać .

  3. Spód formy wyłożyć pergaminem i posmarować margaryną następnie wlać ciasto. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 35 min.

  4. Zimne ciasto polać polewą czekoladową.

  5. SMACZNEGO! :-)

Komentarze do przepisu (18)

awepa 15 stycznia 2012
Wygląda apetycznie :-) Muszę koniecznie wypróbować :-)Kiedyś robiłam chyba coś podobnego (z czekoladą) ale... Czytaj całość »
Wygląda apetycznie :-) Muszę koniecznie wypróbować :-)Kiedyś robiłam chyba coś podobnego (z czekoladą) ale gdzieś mi się przepis zapodział :( Dzięki za ten przepis:-)
gosia-samosia 15 stycznia 2012
Do ulubionych :-)
k2asia 17 stycznia 2012
Wyszło nieziemsko, dzięki wielkie za świetny przepis!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki