Brownie

Brownie
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Dla smakoszy czekolady:))

Składniki

Przygotowanie

  1. Jedną tabliczkę czekolady ścieramy na tartce .

  2. Pozostałe łamiemy i rozuszczamy w garnuszku na małym ogniu z dodatkiem masła i aromatem.

  3. Jajka ubiajmy na puszysta masę( (ubijałam pierwsze białka ze szczypta soli,nastepnie żótka)+ cukier.

  4. Dodajemy powoli masę czekoladową i miksujemy przez chwile na wolnych obrotach.

  5. Dodajemy przesianą mąkę,proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy na jednolita masę.

  6. Wylewamy ciasto do wysmarowanej formy.

  7. Na wierzch posypujemy startą wczesniej czekoladę.

  8. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20minut.

  9. Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

alutka50 18 października 2011
Ciasto wyglada jak asfalt.....pewno nadrabia smakiem.
Kajsza 18 października 2011
Zdjęcie nie zachęca do próbowania..
Składniki
Składniki