Bounty

Bounty
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Anetta
ciasto dla wielbicieli kokosa

Składniki

  • Składniki na biszkopt:jajka, 5szt.
  • Mąka pszenna, 1szkl.
  • cukier, pół szkl.
  • kakao, 2łyżki
  • proszek do pieczenia, 1łyżeczka
  • Masa kokosowa:mleko, 1/2litra
  • cukier kryształ, 1/2szkl.
  • masło, 20dag.
  • wiórka kokosowe, 25dag.
  • cukier waniliowy, 1opakowanie(16g.)
  • Polewa:czekolada mleczna, 100g
  • czekolada gorzka, 100g.
  • margaryna, 12dag.

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem prostokątnej blachy o wymiarach 20 na 35 cm i piec w temperaturze 170 - 180 stopni przez około 30 minut. Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.

  2. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do gorącej masy należy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt

  3. Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na parze, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto. Ciasto należy schładzać w lodówce, by do końca zgęstniało i umożliwiło krojenie.

Komentarze do przepisu (8)

kuchniahanny 03 czerwca 2009
mniamniuśne :)
ALINKA5 08 czerwca 2009
TO CIASTO JEST NAPRAWDĘ PYSZNE:))
ALINKA5 05 lipca 2009
ROBIŁAM TO CIASTO TYLKO PROPORCJE BYŁY INNE.CIASTO NAPRAWDĘ SUPER.POLECAM WSZYSTKIM.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Składniki na biszkopt:jajka, 5szt.
  • Mąka pszenna, 1szkl.
  • cukier, pół szkl.
  • kakao, 2łyżki
  • proszek do pieczenia, 1łyżeczka
  • Masa kokosowa:mleko, 1/2litra
  • cukier kryształ, 1/2szkl.
  • masło, 20dag.
  • wiórka kokosowe, 25dag.
  • cukier waniliowy, 1opakowanie(16g.)
  • Polewa:czekolada mleczna, 100g
  • czekolada gorzka, 100g.
  • margaryna, 12dag.
Składniki