Bounty

Bounty
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: nati56565
Domowe kokosowe batoniki

Składniki

  • opakowanie wiórków kokosowych,
  • 1/4 kostki masła,
  • 0,5 szklanki śmietanki kremówki,
  • 0,5 szklanki cukru pudru,
  • 100 g czekolady mlecznej,
  • 100 g czekolady gorzkiej.

Przygotowanie

  1. Śmietankę podgrzać razem z cukrem i masłem (do rozpuszczenia). Dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Wystudzić. Formować kulki i układać na folii aluminiowej. Schłodzić (ja chłodziłam całą noc). Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Kuleczki wkładać do czekolady i dokładnie pokryć. Wyciągnąć za pomocą dwóch widelców. Pozostawić do zastygnięcia czekolady.

Komentarze do przepisu (3)

Jasienka1 29 stycznia 2014
Pysznosci, lubie baunty.
Gdoda 21 lutego 2014
Świetny przepis, wypróbowałam. Batoniki wychodzą smaczniejsze niż oryginalne. Polecam
m_isia1 01 stycznia 2015
ile gramów ma mieć opakowanie wiórków?
Składniki
  • opakowanie wiórków kokosowych,
  • 1/4 kostki masła,
  • 0,5 szklanki śmietanki kremówki,
  • 0,5 szklanki cukru pudru,
  • 100 g czekolady mlecznej,
  • 100 g czekolady gorzkiej.
Składniki