Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto z borówkami :).Bardzo szybko się robi-wystarczy wsypać składniki do miski i wymieszać no prawie bo na poczatku robimy pyszny kogel-mogel.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty kogel-mogel.Cały czas miksując wlewamy olej.Miksujemy przez chwilę i odstawiamy mikser.Do masy wsypujemy mąkę pszenną przesianą przez sitko i proszek do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną.Mieszamy wszystko łyżką do połączenia się składników. W osobnej miseczce przygotowujemy kruszonkę.Wrzucamy wszystkie składniki do miski tj.mąkę,cukier i masło i mieszamy ręką aż powstaną grudki.Wstawiamy na chwilę do lodówki. Formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy tam ciasto.Borówki myjemy,obsuszamy żeby nie były mokre i obtaczamy je w mące ziemniaczanej. Ciasto posypujemy borówkami i na wierzch układamy kruszonkę. Piekarnik nagrzewamy do 180C i pieczemy ciasto przez 40-45 min.do suchego patyczka. Mozna również po ostygnięciu ciasta posypać je cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!!