Borówkowe ciasto pod bezą z kokosem

Borówkowe ciasto pod bezą z kokosem
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Lubicie ciasta wielowarstwowe?? Jeżeli tak to to przepis dla Was. Borówki, na nich beza, kokos i kruszonka;) Bajka...mniam;)

Składniki

  • 200 g margaryny
  • 500 g mąki
  • szklanka cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki śmietany

Przygotowanie

  1. Zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 połówki. Jedną wykładamy blaszkę, a drugą połówkę schładzamy w lodówce. Borówki myjemy i osuszamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy wiórka kokosowe.. Jagody wykładamy na ciasto w blaszce. Na owoce wykładamy bezę kokosową. A na bezę ścieramy ciasto z lodówki. Pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Smacznego;)

Komentarze do przepisu (3)

BEATA1978 27 lipca 2014
Cudowne ciasto i cudowne kolory na zdjęciu. Meeega apetyczne. :))
aniolywkuchni 28 lipca 2014
dziekuje bardzo....
anulka12 28 lipca 2014
Kolejna "wariacja" na ciasto z borówkami :-). Super propozycja.
Składniki
  • 200 g margaryny
  • 500 g mąki
  • szklanka cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki śmietany
Składniki