Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może niezbyt skomplikowane ale stanowi efektowną ozdobę świątecznego stołu
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1064
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 137
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1064
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 137
Składniki
Galaretki przygotowujemy zgonie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy do nich żelatynę, by szybciej stężały. Schłodzoną galaretkę przelewamy do połówek bombki. Ozdabiamy cukierkami lub według własnego pomysłu. Gdy galaretki stężeją ale jeszcze są w stanie "lepkim":) bombkę zamykamy. Lekko nią potrząsamy by rozprowadzić galaretkę. Odkładamy do całkowitego stężenia. Przed podaniem na chwilę zamaczamy w gorącej wodzie, wyjmujemy z bombki i układamy na talerzyku. Za pierwszym razem nie za bardzo mi to wyszło, dlatego teraz dodaję żelatynę:)