Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Boczek z mięsem i żurawiną"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1283
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 187
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1283
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 187
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Składniki
Przepis przysłała Genowefa Kamizela z Łabędziowa
Boczek natrzyj przyprawą do mięsa. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Łopatkę zmiel z cebulą. Dodaj rodzynki i żurawinę, mąkę ziemniaczaną, dobrze wyrób, przypraw solą i ew. tabasco.
Rozłóż równomiernie na całym boczku, zostawiając wolne brzegi. Posyp suszonymi jabłkami, zwiń. Roladę ciasno zwiąż sznurkiem bawełnianym. Wierzch posyp przyprawami.
Ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj. Piecz ok. półtorej godz. w 180°C, podlewając wytwarzającym się sosem. Pod koniec pieczenia pokrywę zdejmij.Źródło: Chwila dla Ciebie