Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bób zapiekany z jajkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Kokilki posmaruj masłem. Bób ugotuj na pół miękko w osolonej wodzie. Odcedź na durszlaku, ostudź i obierz z łupinek.
Pomidorki koktajlowe umyj, osusz, przekrój na połówki lub ćwiartki.
Na dno kokilek włóż po małej porcji bobu oraz pomidorków. Do każdej wbij po 2 jajka. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem.
Wstaw kokilki do gorącego piekarnika. Zapiekaj 15-20 minut w temp. 180°C. Podaj gorące z pieczywem. Możesz także wierzch potrawy, przed zapiekaniem, posypać startym żółtym serem. Danie będzie bardziej sycące.
czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,10 złŹródło: Chwila dla Ciebie