Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Błyskawiczny suflet"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 655
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 655
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Do miski wlej olej. Dodaj mąkę, cukier, dwa opakowania cukru waniliowego, całe jajka, mleko, kakao oraz zmielone drobno migdały.
Wszystkie przygotowane starannie wymieszaj lub zmiksuj. Gruszki umyj pod bieżącą wodą, obierz ze skórki. Przekrój owoce na połówki, a następnie wydrąż gniazda nasienne. Miąższ pokrój w niedużą kosteczkę.
Przygotuj cztery filiżanki lub inne naczynia, których można używać w kuchence mikrofalowej. Posiekane gruszki dodaj do przygotowanego ciasta, wymieszaj. Całość przełóż do filiżanek, wyrównaj wierzch.
Filiżanki z ciastem wstaw do kuchenki mikrofalowej. Ustaw moc na 800 W. Ogrzewaj około 3 minuty. Wyjmij, posyp cukrem pudrem. Podawaj na gorąco.
porcje, czas ok. 20 min; porcja – 550 kcal, cena 2 zł.
Mielone migdały
Najłatwiej użyć gotowych mielonych migdałów. Niestety, ten produkt dość szybko wietrzeje. Aby wypieki były aromatyczne, użyj uprażonych w piekarniku, obranych i zmielonych w maszynce do orzechów lub rozdrobnionych malakserem migdałów.Źródło: Świat kobiety