Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem

Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem

Składniki

  • Płat ciasta francuskiego mnie XXL 375 g
  • Rabarbar 300 g
  • Cukier łyżka
  • Lukier: 1/2 szklanki cukry pudru+ łyżka gorącej wody.

Przygotowanie

  1. Ciasto wyjąć z lodówki i zastawić w temperaturze pokojowej na około 10-15 minut.

    Rabarbar pokroić w kosteczkę i zasypać cukrem.

    Ciasto podzielić na 8 kwadratów. Na każdym kwadracie ułożyć rabarbar. Skleić ciasto po przekątnej tworząc trójkąt. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy bez termoobiegu do ładnego zarumieniania ok. 20 minut. Gotowe ciastka polać lukrem. Smacznego!

Składniki
  • Płat ciasta francuskiego mnie XXL 375 g
  • Rabarbar 300 g
  • Cukier łyżka
  • Lukier: 1/2 szklanki cukry pudru+ łyżka gorącej wody.
Składniki