BŁYSKAWICZNE RAFAELLO

BŁYSKAWICZNE RAFAELLO
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: illonaw26
Szybkie, proste, a jakże smakowite:)

Składniki

Przygotowanie

  1. 2 opakowania wiórków wsypujemy do zimnego mleka dodajemy żółtka, mąki i cukry. Wszystko dobrze mieszamy i zagotowujemy cały czas mieszając. Od zagotowania gotujemy jeszcze 2 min. i odstawiamy do wystygnięcia.

  2. Ucieramy masło i dodajemy po trochu budyń. Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do masy.

  3. Na blachę układamy krakersy na to budyń, znowu krakersy, budyń i kkrakesy (3 warstwy) Każdą warstwę masy, za wyjątkiem ostatniej sypiemy płatkami migdałów, a wierzch wiórkami. Wstawiamy do lodówki.

  4. Smacznego!

Komentarze do przepisu (6)

ola100 14 października 2010
Prosze podaj wage wiorek sa 20dek lub 10 dekg ile mam wsypac 3 paczki jak podajesz ?
illonaw26 14 października 2010
Ja wsypałam 3 paczki po 100g- zostawilam troche do posypania na wierzch. W sumie ma być 300g wiórek. Tak, wypać... Czytaj całość »
Ja wsypałam 3 paczki po 100g- zostawilam troche do posypania na wierzch. W sumie ma być 300g wiórek. Tak, wypać 3 paczki, ale zostaw troche do posypania.
orchidea2101 14 października 2010
bardzo fajny przepis, ale nie napisałaś, jak trzeba dodać ten budyń? Jestem początkującą kuchareczką i nie... Czytaj całość »
bardzo fajny przepis, ale nie napisałaś, jak trzeba dodać ten budyń? Jestem początkującą kuchareczką i nie wiem, czy mam budyń ugotować, czy chodzi o wsypanie samego proszku. Na jakiej blaszce najlepiej robić to ciacho i dlaczego potrzebne są słone krakersy, a nie np. słodkie herbatniki. Bardzo proszę o odpowiedź i pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki