Błyskawiczne bułki z jabłkami i cynamonem

Błyskawiczne bułki z jabłkami i cynamonem
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Przepyszne, mięciutkie bułki z jabłkami, szybkie do zrobienia i bardzo smaczne. Na oleju, wszystko mieszamy reką i gotowe.

Składniki

  • 200 g niemieckiego chudego twarożku lub homogenizowanego serka
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • cukier waniliowy
  • 110 g cukru
  • 300 g mąki pszennej
  • 10 g proszku do pieczenia= łyżka stołowa
  • 3 średniej wielkości jabłka, obrane ze skórki, pocięte w grube kawałki
  • Cukier i cynamon do obtoczenia upieczonych bułeczek

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Twarożek, olej, cukier i cukier waniliowy wymieszać w misce. Dodać mąkę, wymieszana z proszkiem do pieczenia. Zamieszać ręką.

  2. Dodać kawałki jabłek. Ciasto jest dość gęste i klejące, ale tak ma być. Ulepić 6 do 9 bułeczek* i umieścić je na foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut.

  3. Do małej miseczki wsypuję cukier z cynamonem. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe bułeczki obtaczam w drobnym cukrze i cynamonie. Gotowe :-)

Komentarze do przepisu (4)

Maudie 25 września 2018
Zrobiłam Twoje bułeczki i jestem zachwycona :) Są niesamowicie pyszne i będę wracała do przepisu jeszcze wiele... Czytaj całość »
Zrobiłam Twoje bułeczki i jestem zachwycona :) Są niesamowicie pyszne i będę wracała do przepisu jeszcze wiele razy:)Polecam wszystkim!!!!
szpileczkiibabeczkiblog 16 stycznia 2020
PYCHA ;)
Dolcevita-in-my-kitchen 17 stycznia 2020
Bardzo sie ciesze i dziekuje, nam tez bardzo smakowaly :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 200 g niemieckiego chudego twarożku lub homogenizowanego serka
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • cukier waniliowy
  • 110 g cukru
  • 300 g mąki pszennej
  • 10 g proszku do pieczenia= łyżka stołowa
  • 3 średniej wielkości jabłka, obrane ze skórki, pocięte w grube kawałki
  • Cukier i cynamon do obtoczenia upieczonych bułeczek
Składniki