Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, wilgotne i pyszne.
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 29
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 116
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 29
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 116
Składniki
Do misy wbijamy jajka , dodajemy cukier , kefir , olej ,powidła, krótko ubijamy. Do mąki dodajemy sodę , kakao, cynamon i sezam. Partiami wsypujemy mąkę do masy jajecznej. Do przygotowanych foremek nakładamy ciasto do 3/4 wysokości foremek. Foremki wkładamy do piekarnika 180 C na ok. 25 minut. Po lekkim ostygnięciu babeczki dekorujemy zielonym lukrem.