Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne babeczki cytrynowe bez miksera
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2169
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2169
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce mieszamy łyżką lub trzepaczką jajka z cukrem, skórką z cytryny, olejem i maślanką. Mokre składniki połączyć z suchymi, krótko mieszając. Przełożyć do papilotek do 3/4 ich wysokości. Wkładamy do frytkownicy beztłuszczowej i pieczmy w temperaturze 165 stopni przez 20 minut na opcji bake. W piekarniku pieczemy do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180 przez ok. 25 minut. Gotowe posypać pudrem lub polukrować. Smacznego!