Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecamy przepis na bardzo prostą i szybką babeczkę po fińsku. To rewelacyjna opcja na błyskawiczny deser. Gdy zaskoczą cię goście lub masz ochotę na łatwą w przygotowaniu słodycz, koniecznie postaw na tę babkę po fińsku.
Polecam.
Odsłon: 166
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 73
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 45
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 166
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 73
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 45
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 89
Składniki
Przygotuj większą miskę, do której wbij jajka i wsyp cukier. Ubij do dokładnego połączenia. Masa powinna być gładka.
Do ubitych jajek z cukrem, dodaj przesianą mąkę, kwaśną śmietanę (ewentualnie kefir lub jogurt naturalny) i proszek do pieczenia. Masę dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką. Pamiętaj, że nie powinno w niej być żadnych grudek.
Okrągłą formę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Delikatnie przelej przygotowane ciasto. Powinno ono zajmować ok. 2/3 objętości formy.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Po tym czasie, wyjmij babkę z formy i pozostaw do ostygnięcia. Dekoruj cukrem pudrem.