Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok orzechowo-czekoladowy"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 213
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 234
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 213
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 234
Składniki
Orzechy posiekaj. Masło rozpuść w garnku, dodaj cukier, wodę, kakao. Podgrzewaj, mieszając, do rozpuszczenia się cukru. Zdejmij z ognia, wystudź.
Herbatniki włóż do foliowej torebki, lekko pokrusz. Wymieszaj z mlekiem w proszku, wsyp do masy czekoladowej. Wymieszaj wszystko, uformuj rulon, obtocz w mieszance łuskanych orzechów.
Blok zawiń ściśle w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na cztery godziny. Pokrój w plastry.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień