Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Blok kawowo-czekoladowy"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 18
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 18
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Do garnka wlej mleko, dodaj pokrojone masło, wsyp cukier, zagotuj, mieszając. Zdejmij z ognia.
Masę podziel na dwie części, do jednej dodaj kawę, do drugiej kakao, wymieszaj, wystudź. Do każdej masy dodawaj 25 dag sypkiego (nie granulowanego!) mleka w proszku. Obydwie masy powinny być tak gęste, by łyżka sama w nich stała. Do masy możesz dodać bakalie lub owoce.
Formę na keks wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę kawową, na wierzch wylej masę kakaową. Posyp startą na tarce czekoladą. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień