Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Blok kakaowy"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 209
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 209
Składniki
30 min • Porcja 480 kcal • Koszt porcji 60 gr • Przepis na 15-20 sztuk
Mleko, cukier i masło rozpuszczam na wolnym ogniu. Stale mieszam, aby się nie przypaliły. Studzę.
Do schłodzonej masy wsypuję porcjami mleko w proszku, wymieszane z kakao. Miksuję. Należy to robić dość szybko, ponieważ masa gęstnieje w mgnieniu oka.
Na końcu dodaję pokruszone i pocięte w paski herbatniki. Mieszam. Przekładam masę do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Odstawiam do lodówki do stężenia, najlepiej na noc.
Ulubiony smak mojego dzieciństwa. Teraz przekazuję go córeczce. Też jej się podoba! Katarzyna Sycik z KoninaŹródło: Kobieta i życie