Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój blok czekoladowy z piankami okazał się dosyć ciekawy w smaku i intrygujący. Gorzka czekolada wykorzystana w tym deserze nadaje temu blokowi wyjątkowego saku. Całość doskonale komponuje się z wspomnianymi słodkimi piankami . Jest to przepis, który spokojnie można podać podczas różnego rodzaju przyjęć z dziećmi.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Wodę, masło i cukier rozpuszczamy. Czekoladę łamiemy na kawałki. Dodajemy do ciepłej mieszanki wody i masła. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Studzimy. W dużej misce umieszczamy herbatniki, które łamiemy na kawałki i pianki. Dodajemy wystudzony sos czekoladowy. Mieszamy. Dodajemy do masy mleko w proszku. Mieszamy. Masę przekładamy do formy keksowej wyłożonej folia spożywczą. Wierzch posypujemy sezamem. Całość chłodzimy w lodówce przez noc.
Zapraszam na mojego bloga!