Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 648
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1841
Polecam.
Odsłon: 5696
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 648
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1841
Polecam.
Odsłon: 5696
Składniki
Rozpuścić masło. Dodać mleko i cukier zagotować.
Dodać kakao, wystudzić.
Do przestudzonej masy dodać mleko w proszku, wymieszać dokładnie.
Połamać herbatniki na duże kawałki i razem z bakaliami dodać do masy. Wymieszać.
Formę do keksów wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć całymi herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć masę, wygładzić powierzchnię i mocno docisnąć. schłodzić kilka godzin... jeśli ktoś tyle wytrzyma;)