Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blok czekoladowy po mojemu to taki miks wszystkiego po troszku,zachęcam do wypróbowania mojego przepisu na szybki i mało pracochłonny deser,
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Składniki
Masło rozpuścić z szklanką cukru i kakao w garnku,pozostawić do przestudzenia.
Chłodną masę czekoladową wyrabiamy z mlekiem w proszku(ja dodałam 3 łyżki śmietanki do kawy w proszku),pokruszonymi herbatnikami,kokosem,rodzynkami i 1 łyżką rumu.
Foremkę keksową wykładamy papierem do pieczenia. Do przygotowanej foremki wykładamy masę i dobrze dociskamy tak aby wszystkie składniki się dobrze połączyły.
Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Gotowy blok czekoladowy kroimy i grubsze plastry. Smacznego!!!