Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajną alternatywą to zwykłego tortu jest oczywiście tort bezowy :). Najważniejsze te upiec idealne blaty, a później ogranicza nas tylko wyobraźnia :)
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 41
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 41
Składniki
Białka umieszczamy w misie miksera i ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy ( bardzo małymi partiami i cały czas ubijając) cukier. Zmniejszamy obroty do minimum, dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną ( robimy to bardzo delikatnie). Pieczemy w 140 stopniach ok 60 minut. Z wyżej wymienionej porcji pikę 3 blaty o średnicy ok 20 cm. NA ZDJĘCIU BLATY PRZEŁOŻONE BITĄ ŚMIETANĄ ( BEZ DODATKU CUKRU), WARSTWĄ DŻEMU TRUSKAWKOWEGO. NA WIERZCHU DELIKATNA POLEWA CZEKOLADOWA