Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy przekładaniec z likierem"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 205
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 140
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 205
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 140
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj ciasto łyżką.
Rozsmaruj je na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 30 min w temp. 190 st. Biszkopt wystudź i rozetnij na 2 placki.
Śmietanę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę. Schłodź. Potem ubij na sztywno. Bitą śmietanę wymieszaj z wiórkami (trochę wiórków odłóż do posypania).
Do kremu dodaj 1/3 likieru. Resztą alkoholu skrop placki. Przełóż je przygotowanym kremem. Schłodź. Posyp odłożonymi wiórkami kokosowymi.Źródło: Tina