Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny jabłecznik na delikatnym, biszkoptowym cieście
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 712
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 712
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Składniki
Mąkę, cukier, cukier waniliowy, 2 jajka i 1 żółtko, śmietankę, roztopioną, przestudzoną margarynę, proszek do pieczenia i sól, zmiksować razem na jednolitą masę. Połowę ciasta wylać do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec około 15 minut w 180 st. C. Upieczone, gorące ciasto posmarować białkiem,
wyłożyć mus jabłkowy, przykryć pozostałym ciastem. Piec w 180 st. C, około 20 - 25 minut. Można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem (cukier puder wymieszać z odrobiną gorącej wody)
Smacznego :-)