Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z pysznym kremem i masą czekoladową. Ciasto z pralinkami Ptasiego Mleczka, miękkie i pyszne.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 25
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 56
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1940
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 25
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 56
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1940
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dalej ubijać dodając po żółtku. Przesiewać mąki z proszkiem i już mieszać łopatką. Na koniec dodać sok z cytryny, wymieszać. Wyłożyć na blaszkę 30x40 z papierem do pieczenia.Piec ok.25 min. w 175*.
masa-Nad parą w śmietance, rozpuścić czekoladę w kostkach. Ostudzić, od czasu do czasu mieszając. Zmiksować masło,dodając porcjami płynną czekoladę. Wyłożyć na biszkopt, zaraz poukładać pralinki.
krem-Ubić zimną śmietankę, ze Śnieżką. Dalej ubijając, dodawać po łyżce miękkiej masy krówkowej. Krem wyłożyć między czekoladki i rozsmarować.
Na górę zetrzeć wafelki. Ciasto schłodzić.