Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nie tylko dla kawoszy.Ciasto z biszkoptem, masą wiśniową i kremem kawowym. Ciasto delikatne bardzo pyszne.
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 203
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2157
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 205
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1964
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 203
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2157
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 205
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1964
Składniki
biszkopt-Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po żółtku, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie mieszamy,wykładamy na blachę z papierem do pieczenia.(30x40). Pieczemy ok. 25-30 min.175*.Po przestygnięciu, przekroić na dwa placki. Radzę upiec dwa placki po 4 jajka.
masa-Wiśnie odsączyć. Sok dopełnić wodą do 1 l.i ugotować na nim budynie.Odstawić i zaraz wmieszać do niego galaretki. Wsypać wiśnie, mieszać od czasu do czasu do lekkiego tężenia. Wyłożyć na biszkopcie. Przykryć drugim biszkoptem.
krem-Kawę zaparzyć w 1/4 szklanki wrzątku.Żelatynę rozpuścić w 1/3 gorącej wodzie.Połączyć razem i odstawić do lekkiego przestygnięcia.Śmietankę ubić z fixem. Potem z masą krówkową, dodając po łyżce. Dolewać żelatynę z kawą i zmiksować ale nie za długo.Wyłożyć na biszkopcie.
Górę posypać kawą cappuccino i schłodzić. Można udekorować w/g własnego gustu.