Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biszkoptowe przekładańce z truskawkami"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 51
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 433
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 51
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 433
Składniki
Obie mąki przesiej z proszkiem. Wymieszaj z migdała mi. Oddziel żółtka od białek. Żółtka z 3/4 szkl. cukru zmiksuj na puszysty kogel-mogel, a z białek, reszty cukru i soli ubij pianę.
Masę połącz z mąką dodawaną porcjami i 4 łyżkami piany. Domieszaj resztę piany i zapach. Ciasto przełóż do formy wyłożonej pergaminem. Piecz przez 40 minut w 170oC.
Czekoladę rozpuść z masłem. Gdy ciasto biszkoptowe całkiem wystygnie, przekrój je na 2 blaty równej grubości. Z każdego blatu okrągłą foremką wykrój po 10 krążków.
Kremówkę ubij ze śmietan- fixem. Truskawki pokrój. Po dwa krążki przełóż śmietaną i truskawkami. Wierzch udekoruj śmietaną, czekoladą, plasterkami truskawek i listkami mięty.Źródło: Naj