Biszkoptowe ciasto z jabłkami i czekoladą.

Biszkoptowe ciasto z jabłkami i czekoladą.
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: polkangaroo
Znakomity przepis koleżanki "becia421". To dla Ciebie...

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubij białka z solą na sztywną pianę, dodawaj stopniowo cukier i dalej ubijaj.

  2. Cały czas ubijając dodawaj po jednym żółtku.

  3. Po trochu dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia cały czas mieszając a następnie dodaj wodę i olej-wszystko razem wymieszaj.

  4. Obrane jabłka pokrój w ósemki i obtocz w mące. Do formy (24x28 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlej ciasto i ułóż NA WIERZCHU lub jak kto woli na spodzie delikatnie opanierowane mąką jabłka.

  5. Pieczemy w piekarniku o temp. 180 stopni około 35-40 minut. SMACZNEGO.

Komentarze do przepisu (6)

Gutka 05 kwietnia 2010
polecam dla odmiany mniejsza cześć ciasta pomieszać z łyżką kakao,miejscami połozyć na jasne ciasto i w te... Czytaj całość »
polecam dla odmiany mniejsza cześć ciasta pomieszać z łyżką kakao,miejscami połozyć na jasne ciasto i w te miejsca położyć jabłka -zatopia się w kakowych "kieszonkach"...
irma82 23 kwietnia 2010
No fajny przepis, ale w którym momencie dodajemy tę wodę mineralną??
AAAgnieszka 23 kwietnia 2010
Muszę wypróbowac,i to jeszcze dzisiaj.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki