Biszkoptowa szachownica

Biszkoptowa szachownica
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agus32
Fajnie wygląda ,dobrze smakuje.

Składniki

Przygotowanie

  1. Upiec 2 biszkopty(Ja po upieczeniu gorące biszkopty z blaszką rzucam na podłogę z wysokości ok.35cm. Mój sposób na udany biszkopt).Po wystudzeniu ciast każde przekrawam na 6 pasków.Śmietanę ubijam z cukrem i śmietan fix.Na blaszce układam pasek ciemny smaruję śmietaną przyklejam pasek jasny. (3 ciemne, 3 jasne) Wierzch wyrównuje śmietaną. Druga warstwa, gdzie był pasek jasny na dnie daję ciemny Postępuje tak samo.

  2. Wierzch polewam czekoladą.

Komentarze do przepisu (2)

kisiel 24 sierpnia 2010
a jaka wielkosc blaszek
agus32 25 sierpnia 2010
blaszka 25/40 cm
Składniki
Składniki