Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na maliny się kończy, więc warto zrobić jeszcze jedne ciasto.
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1378
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 120
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 652
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1378
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 120
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 652
Składniki
Białka ubić z odrobiną soli, dodawać po łyżce cukru i ubijać aż cukier dobrze się rozpuści. Następnie dodawać po jednym żółtku i przesiane, zmieszane obie mąki z proszkiem. Na koniec wlać gorącą wodę. Przelać do kwadratowej tortownicy o wymiarach 25/34 c. Piec 30 minut w temperaturze 175 stopni.
W jednej szklance zimnego syropu brzoskwiniowego rozmieszać budynie. Resztę soku zagotować i ugotować budyń wlewając rozmieszany proszek. Przelać do szklanej salaterki, przykryć folią by nie dopuścić do utworzenia się kożucha i wystudzić. Utrzeć miękkie masło na puszystą masę i wciąż miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Galaretki malinowe rozmieszać w 1/2 litra gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia.
Biszkopt przekroić na dwa blaty. Jeden włożyć do tej samej formy w której się piekł. Można nasączyć wodą z cytryną. Wyłożyć połowę kremu i wcisnąć w nią żółte maliny. Przykryć drugim blatem, docisnąć. Resztę kremu rozsmarować na wierzchu ciasta. Ułożyć ciasno czerwone maliny i zalać galaretką. Wstawić na noc do lodówki.