Biszkopt z truskawkami w galaretce

Biszkopt z truskawkami w galaretce
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: hania33
Biszkopt z tego przepisu dzielę na trzy części. Dwie części ciasta przechowuję w lodówce zawinięte w folię. Na biszkopt można położyć inne (miękkie) owoce np. maliny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Żółtka ubić z połową cukru, białka ubić z resztą cukru. Stopniowo dodawać białka do żółtek.

  2. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie dodać do masy jajecznej. Upiec biszkopt. Pod koniec pieczenia zmiejszyć tempereturę w piecu, później wyłączyć i zostawić jeszcze na chwilę w piecu.

  3. Galaretki przygotować według przepisu, wystudzić do lekkiego zastygnięcia.

  4. Biszkopt po wystygnięciu przekroić na trzy części. Jedną część posmarować kremem, poukładać truskawki. Ciasto zapiąć specjalną obręczą aby zabezpieczyć przed wypłynięciem galaretki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Składniki
Składniki