Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1117
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 239
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 80
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1117
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 239
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 80
Składniki
Upiec biszkopt:oddzielić żółtka od białek,białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka cały czas ubijając następnie obie mąki z proszkiem,wymieszać,wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec w temp.180-200 stopni na jasno złoty kolor
Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu,ostudzić .Obrać i opłukać truskawki,przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu .Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru,dodawać do masła budyń cały czas ucierając na koniec do smaku można dodać sok z cytryny
Upieczony i wystudzony biszkopt posmarować masą budyniową,powkładać w nią truskawki i zalać tężejąca galaretką (jeśli ktoś woli może biszkopt wcześniej jeszcze nasączyć)ciasto przygotowywałam na blaszce o wymiarach 39/27 cm