Biszkopt z śmietaną i truskawkami

Biszkopt z śmietaną i truskawkami
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
KOLOROWY ,SZYBKI ,SMACZNY

Składniki

Przygotowanie

  1. DO MISKI DAĆ SZCZYPTĘ SOLI,ODDZIELIĆ ŻÓŁTKA OD BIAŁEK,BIAŁKA DAĆ DO MISKI Z SOLĄ I UBIJAĆ DODAJĄC STOPNIOWO CUKIER I ŻÓŁTKA,KIEDY MASA ZGĘSTNIEJE WLAĆ OLEJ I UBIJAĆ DALEJ AŻ SIĘ ŁADNIE WMIESZA POTEM WLAĆ 0,5 SZKL GORĄCEJ WODY,UBIJAĆ DALEJ.W SUMIE UBIJAM OK.20 MIN.

  2. CIASTO WYLAĆ NA BLACHĘ /25/38CM./ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA PIEC W 180 STOPNIACH 30/35 MIN.MYŚLĘ ŻE KAŻDY MA WŁASNY WYPRÓBOWANY SPOSÓB NA PIECZENIE BISZKOPTA JA PIEKĘ W SPOSÓB JAKI PODAJĘ PO WYSTUDZENIU PRZEKROIĆ NA DWIE CZĘŚCI.

  3. PRZED PIECZENIEM CIASTA NALEŻY ROZPUŚCIĆ GALARETKI OSOBNO KIWI I TRUSKAWKOWĄ W DWÓCH NIEPEŁNYCH SZKLANKACH.

  4. ŚMIETANĘ UBIĆ NA SZTYWNO/MOŻNA DODAĆ 1 ŁYŻKĘ CUKRU/DODAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ KIWI,CHWILĘ MIKSOWAĆ I WYLAĆ NA POŁOWĘ BISZKOPTA PRZYKRYĆ DRUGĄ POŁOWĄ

  5. TRUSKAWKI WYŁOŻYĆ NA WIERZCH CIASTA /WIĘKSZE PRZEKROIĆ/ ZALAĆ TRUSKAWKOWĄ GALARETKĄ WSTAWIĆ NA 1, 1,5 GODZ. DO LODÓWKI SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (3)

irma 23 stycznia 2012
Nie piekłam biszkoptu z olejem i gorącą wodą...ale ciasto wygląda na bardzo smaczne, tym bardziej, że z... Czytaj całość »
Nie piekłam biszkoptu z olejem i gorącą wodą...ale ciasto wygląda na bardzo smaczne, tym bardziej, że z truskawkami.
Jagoda50 23 stycznia 2012
Podziwiam Twoje ciasta, takie apetyczne.
dayzi 23 stycznia 2012
Mniam
Składniki
Składniki