PRZYGOTOWANIE CIASTA:
Białka ubić, stopniowo dodając cukier i żółtka. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 35 minut. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na pół.
PRZYGOTOWANIE MASY SEROWO-ŚMIETANOWEJ:
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Ser utrzeć z cukrem, dodając połowę tężejącej galaretki. W osobnym naczyniu ubić śmietanę ze śnieżką lub śmietanfixami , dodać cukeir puder i drugą połowę tężejącej galaretki. Ubitą śmietanę połączyć z masą serową i delikatnie wymieszać.
Kokos podsmażyć na maśle na patelni.
Przekładamy ciasto:
Na pierwszą część biszkoptu nakładamy masę serowo-śmietanową i nakładamy drugą połowę biszkoptu. Następnie górę ciasta smarujemy dżemem i posypujemy pieczonym kokosem.
SMACZNEGO!!!
Komentarze do przepisu (3)