Biszkopt z masą makową

Przepis dnia 2010-05-10
Biszkopt z masą makową
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Annuar
Bardzo prosty i szybki w wykonaniu biszkopt, który zwykle robię z owocami sezonowymi, tym razem z masą makową. Wilgotny i smaczny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubić mikserem jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej, śmietanę, amaretto, na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać mikserem na niskich obrotach. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać więcej śmietany.

  2. Wyłożyć większą część ciasta na średnią blachę (ok. 38 x 25 cm). Na ciasto wyłożyć łyżką masę makową, pokryć pozostałą częścią ciasta.

  3. Piec ok. 35-40 min w temp 175 st.

Komentarze do przepisu (8)

renka 26 kwietnia 2010
Ciasto mojego męża - do ulubionych ;)
Gutka 27 kwietnia 2010
tez lubie takie polączenie smaków przewaznie robie ten odwracany z makiem na górze ale ten też całkiem ciekawy.
magdaniel 30 kwietnia 2010
bardzo efektowny a prosty w wykonaniu ten placek musze go zrobic !
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki