Biszkopt z masą budyniową i malinami.

Biszkopt z masą budyniową i malinami.
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Ciasto delikatne w smaku lekko winne dzięki malinom i galaretki.Świetne na upalne dni:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt,wystudzić.

    Budyń ugotować wg.przepisu na opakowaniu tylko w 800ml mleka,przykryć i zostawić do wystudzenia.

    Masło utrzeć,dodawać po łyżce zimnego budyniu,ucierać do wyczerpania składników.


    Zimny biszkopt przełożyć masą budyniową.Na wierzchu rozsypać maliny.

    Galaretki rozpuścić w 900ml gorącej wody i lekko tężejące wylać na masę budyniową.

    Dać do lodówki na kilka godz.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (25)

fafiatko 25 lipca 2018
Oj zjadlabym takie pyszne ciasto na leciutkim biszkopcie z galaretka z owocami! ideal!
SlodkoSlodka83 25 lipca 2018
Smaczne :-)
basiliana 25 lipca 2018
Pyszne ciasto, idealne na lato:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki