Biszkopt z mąki kukurydzianej z morelami

Biszkopt z mąki kukurydzianej z morelami
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Ciasto z mąki kukurydzanej- ze słodkimi, sezonowymi morelami i galaretką.

Składniki

  • 4 jaja
  • 0,5 szkl cukru
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • cukier wanilinowy
  • tłuszcz i kaszka kukurydziana do formy
  • morele
  • galaretka morelowa
  • 2 łyżki dżemu morelowego

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrami, a białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z żółtkami. Mąkę wymieszać lekko z masą jajeczną i wlać do formy. Piec 35 minut w temperaturze 170 stopni, po upieczeniu biszkopt lekko opadnie. Po ostudzeniu posmarować biszkopcik dżemem, wyłożyć dojrzałymi morelami i zalać tężejącą galaretką. Owoce mogą być różne, w zależności od sezonu z odpowiednią galaretkę do owoców.

Komentarze do przepisu (1)

gogusia 14 sierpnia 2013
bardzo fajnie wygląda aż szkoda krajać :)
Składniki
  • 4 jaja
  • 0,5 szkl cukru
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • cukier wanilinowy
  • tłuszcz i kaszka kukurydziana do formy
  • morele
  • galaretka morelowa
  • 2 łyżki dżemu morelowego
Składniki