biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agatokaj
rozpływa się w ustach

Składniki

Przygotowanie

  1. biszkopt białka oddzielić,ubić na sztywno.Dodawać po kolei po łyżce wody,potem po jednym żółtku, cukier waniliowy, cukier oraz mąkę z proszkiem.Upiec ciasto w 180 stopni 45 minut.W tym czasie obrać jabłka i udusić.Gdy się rozpadną wyłączyć gaz i dodać suchą galaretkę,wymieszać,wystudzić.

  2. Wystudzone ciasto przekroić na jedną część ,rozsmarować przestygnięte jabłka.Na jabłka ubitą ze śmietanfixem i cukrem pudrem śmietanę,przykryć drugą częścią ciasta,polać polewą.

Komentarze do przepisu (6)

kaja820 17 marca 2011
ciasto jest pyszne!!!!na pewno na stałe zagosci w moim domu!!!!
ania0453 19 marca 2011
super ciasto i bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu
ploula 04 kwietnia 2011
Pychota!! Naprawdę świetny smak ciasta :) Bardzo mi smakowało!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki