Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki biszkopt z borówkami amerykańskimi.
...ale pyszny.
Odsłon: 735
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 95
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 183
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5149
...ale pyszny.
Odsłon: 735
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 95
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 183
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5149
Składniki
Borówki umyć i osuszyć.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. Wciąż ubijając dodawać po łyżce cukru a następnie po jednym żółtku. Do masy dodać przesianą przez sito mąkę i bardzo delikatnie wymieszać.
Masę wlać do tortownicy o średnicy 24 cm, natłuszczonej i wysypanej mąką. Borówki rozmieścić na powierzchni ciasta. Biszkopt piec przez około godzinę w temperaturze 180 st. Celsjusza. Ciasto jest gotowe, gdy wbita w nie i wyjęta wykałaczka jest sucha.
Po upieczeniu biszkopt wyjąć z piekarnika i wystudzić. Posypać cukrem pudrem.