Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam duży ogród a w nim prawie wszystkie drzewa owocowe i krzewy. Latem sporo owoców zalewam alkoholem i z powodzeniem wykorzystuję do ciast przez całą zimę i wiosnę.
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 114
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2626
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 161
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 114
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2626
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 161
Składniki
Całe jajka umieścić w misie miksera , dodać cukier i ubijać przez 10 minut aż masa powiększy się dwukrotnie. Stopniowo przesiewać obie mąki zmieszane z proszkiem. Kiedy składniki dokładnie się połączą, dodać odrobinę zielonego barwnika .Przelać do kwadratowej tortownicy o wymiarach: 25/34 cm. Piec 30 minut w temperaturze 175 stopni. Po ostudzeniu- biszkopt przekroić na dwa blaty. Jeden umieścić w tej samej tortownicy w której się piekł a w drugim blacie wyciąć małe otwory (kieliszkiem).
Śmietanę mocno schłodzić. Ubić razem z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Dodać otartą skórkę cytrynową. Wymieszać. Wyłożyć na pierwszy blat biszkoptu. Przykryć drugim blatem z wyciętymi "otworami".
Galaretkę rozmieszać w szklance gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Wiśnie osączyć z alkoholu i włożyć po trzy w każdy wycięty otwór. Łyżką nakładać tężejącą galaretkę . Ciasto wstawić na 15 minut do lodówki a następnie udekorować chałwą w kształcie owczej wełny.