Biszkopt z Bitą śmietaną i Ananasem

Przepis dnia 2011-07-14
Biszkopt z Bitą śmietaną i Ananasem
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: nowalijka
Pyszne

Składniki

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Ubić biała na sztywno następnie powoli proszek do pieczenia, ubić, następnie cukier, ocet, roztrzepane żółtka, ciągle ubijając,Na koniec mąkę delikatnie mieszając i kakao przesiane przez sitko. Piec w piekarniku na 180 stopni ok 22 minuty ( w termoobiegu), ma się nie kleić do zapałki. Po ostygnięciu przekroić nasączyć sokiem z ananasa rozrzedzonym wodą przegotowaną.

  2. Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno dać cukier puder przesiany przez sitko cały czas ubijając. Sok z ananasa zagrzać w mikrofali na 800 Stopni 30 sek, dać żelatynę wymieszać jak ostygnie na letnio cały czas mieszać wlewać po odrobince do śmietany cały czas ubijając.

  3. Biszkopt przełożyć śmietaną na to poukładać pokrojony ananas przykryć biszkoptem posmarować śmietaną.

  4. Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

nowalijka 25 lipca 2011
zapraszam
kobra222 29 kwietnia 2013
Co za sorry,ale idiotyczny przepis na biszkopt ! Proszek do pieczenia (3 łyżki ???) wsypać do ubijanych... Czytaj całość »
Co za sorry,ale idiotyczny przepis na biszkopt ! Proszek do pieczenia (3 łyżki ???) wsypać do ubijanych białek,potem cukier,ocet,żółtka i dalej ubijać ? Z tego wyjdzie wszystko,ale na pewno nie biszkopt.
Składniki
Składniki